מקלדת שליטה שלוחת פקודות מידי בעזרתן מפיק סינטיסייזר או סמפלר סאונד.
כיום מקלדת שליטה משמשת בעיקר בכדי לשלוט בסינטיסייזרים וכלי נגינה תוכנתיים אשר נמצאים בתוך המחשב. האם כל יוצר צריך מקלדת שליטה? כן! לא ניתן ליצור מוסיקה באופן מקצועי בעזרת ציור עם העכבר. אם אתה רציני בעניין יצירת מוסיקה, אתה חייב להשתמש במקלדת.
כמה אוקטבות?
קלידן מתחיל ויוצרים אלקטרוניים יכולים להסתפק במקלדת של שתי אוקטבות. ההמלצה שלי היא מקלדת שליטה של ארבע או חמש אוקטבות, כשקלידנים מקצועיים שרגילים לנגן על פסנתר יזדקקו למקלדת גדולה של 88 קלידים, על מנת למצות את יכולות הנגינה שלהם.
איזה קלידים?
בגדול יש שלושה סוגים של קלידים: שקולים (מנגנון פטישים), חצי שקולים, וקלים. קלידים שקולים מדמים את התחושה של קלידים כבדים של פסנתר. קלידים קלים הם בעלי מגע פלסטי וקליל יותר. קלידים חצי שקולים הם בין אלה לבין אלה. קלידן מתחיל יכול להסתפק ב מקלדת מידי עם קלידים קלים. יש לשים לב שקלידים שקולים יעילים ונוחים פחות לתכנות תופים, ולנגינה בסינטיסייזרים, ונוחים יותר לנגינת פסנתר.
נובים ופיידרים:
למוסיקאים שמעוניינים להתמקד בתחום של יצירת מוסיקה אלקטרונית מומלץ לקנות מקלדת עם נובים ופיידרים, על מנת לאפשר שליטה בזמן אמת בפרמטרים של סינתיסייזרים. USB וממשק מידי? רוב המקלדות מתחברות היום ב-usb. אם אין חיבור USB למקלדת- נזדקק בנוסף גם לממשק מידי על מנת לחבר אותה למחשב. צריך לבדוק גם באיזה פונקציות נוספות של מידי המקלדת תומכת: Aftertouch, חיבור לפדאלים של מידי וכולי. זכרו- למרות שלמקלדת השליטה עצמה אין סאונד היא מהווה מרכיב חשוב בנוחות ובאיכות היצירה האולפנית שלכם!